Ecstatic Dance

ed-journey-leela

Geweest op 14-4 DJ Leela

Ecstatic Dance

geweest op 5-5-2023 DJ AniCa

ed-journey-13-5-philip-2

Geweedt op  13-5-2023 DJ Sax Jamming Philippo

ed-journey-socrates-2

zaterdag 10-6-2023 DJ Socrates  Ticket Link

DJ Socrates
Net als de filosoof blijft DJ Socrates nieuwgierig. Elke set is een uniek dans epos, wat ontstaat uit een verleidelijk dialoog tussen dansers en grooves. Gebouwd op het karakter van de plek, de grillen van het weer en de energie van het publiek. Op de dansvloer stap je in een reis die je meevoert naar het onbekende. Zijn kaleidoscopische sound bevat onder meer global reggae, trippy cumbia, afro bass, slow rave & oriental acid. Muziek vanuit zijn betoverende tin whistle zal DJ Socrates zelf live door zijn set heen weven.

Soundcloud: https://soundcloud.com/djsocrates
Mixcloud: https://www.mixcloud.com/djsocrates/

Programma:

  • 19:10 Inloop + verstilling
  • 19:30 Introductie/ceremonie
  • 20:00 Ecstatic Dance met DJ
  • 22.00 Afronding + fruit e.d.

 

WEES OP TIJD de opening begint om 19:30 !

Locatie: ‘The Little Dance Church’  (Parochiehuis achterzijde Padua kerk)
Adres: Van Slichtenhorststraat 81 Nijmegen
12 min. lopen vanaf centraal station Nijmegen
Of gratis parkeren in de wijk na 18.00 u.

logo-1
foto-kathelijne-philip5

Organisatoren Philip en Kathelijne

 

Toelichting Ecstatic Dance Events
De oorsprong van het woord ecstatic komt uit het Grieks en betekent: voorbij het zelf.
Ecstatic Dance staat dan ook voor: je lijf uit de stase – uit je vaste patroon – dansen, wat als helend ervaren kan worden.
Door je mee te laten voeren met de muziek waar deze je ook brengt, worden gevoelens en emoties gestimuleerd om tot expressie te komen. Dit helpt om in contact te komen met je natuurlijke staat van zijn. Je ervaart een diepere connectie met de andere dansers om je heen en beslommeringen en spanningen van de dag laat je makkelijker achter je. In overgave zijn op de dansvloer. En als je dát op de dansvloer kan, dan kan je dat ook in je eigen leven makkelijker toepassen.

De avonden worden gestart met een introductie/ceremonie bijvoorbeeld in de vorm van een warming-up en oefeningen om af te stemmen op jezelf of in connectie te komen met andere dansers. Hierna gaat de Ecstatic Dance Journey beginnen, je wordt uitgenodigd om mee te stromen met de muziek van een Ecstatic Dance DJ. Deze reis gaat in waves van meditatieve verstilling naar expressieve ritmische muziek en weer terug, zodat iedere cel in jezelf wordt geactiveerd.