Ecstatic Dance Journeys
Nijmegen

ed-journey-esta-polyesta-3

13-4-2024  DJ Esta Polyesta Ticket link

DJ Esta Polyesta

Esta, een danseres, een reiziger, een zoeker en yogi, combineert graag etnische en rituele muziek met elektronische beats.
Ze ontdekte dat muziek alles wat je doet kan verbeteren. Soms moet het zachtaardig en ondersteunend zijn, zoals bij meditatie of rituelen. Soms moet het de danser, de beweger in ons, uitdagen en wakker maken. Het is de bedoeling van Polyesta om voor elke gelegenheid de beste muziek te bieden.
Ze speelde op veel grote clubfestivals in Europa en India, in kleine studio’s en workshopruimtes over de hele wereld en alles daartussenin.

Soundcloud: https://soundcloud.com/dj-polyesta

ed-journey-navid-davina-2

11-5-2024  DJ Navid Divana Ticket link

DJ Navid Divana

Navid Divana betovert het publiek met tunes uit het hele spectrum van genres en regio’s. Zelfs binnen deze grenzeloze stijl valt hij op door originaliteit en experimentaliteit. Hij stemt zich intuïtief af op het publiek en communiceert met hen in de taal van de muziek. De creatieve en technische beheersing van de kunst resulteert in genre-overstijgende overgangen en live remixen. De groove kan variëren van heel relaxed tot zeer bombastisch; het respecteert het verhaal en neemt je mee op een onmiskenbare reis naar zowel bekende gebieden als verrassende nieuwe landschappen. “Ik had nooit gedacht dat ik op DAT genre zou dansen!”, hoort hij vaak na de Ecstatic Dance-sets.
Zijn focus is gericht op een volwaardige live-optredenervaring, dus kom ook naar deze liveshow!

Soundcloud: https://soundcloud.com/djdivana

Programma:

19:00 Inloop + verstilling
19:30 Introductie/ceremonie
20:00 Ecstatic Dance met DJ
22.00 Afronding + fruit e.d.

 

Locatie: Vasim Circus Space
Adres: met de fiets: Winselingseweg 41 Nijmegen / ingang Oost
Met de auto voor parkeren op het terrein : Latensteinweg Nijmegen / ingang Oost of West
Vasim Circus Space bevind zich op de 1e verdieping.

Toelichting Ecstatic Dance Events
De oorsprong van het woord ecstatic komt uit het Grieks en betekent: voorbij het zelf.
Ecstatic Dance staat dan ook voor: je lijf uit de stase – uit je vaste patroon – dansen, wat als helend ervaren kan worden.
Door je mee te laten voeren met de muziek waar deze je ook brengt, worden gevoelens en emoties gestimuleerd om tot expressie te komen. Dit helpt om in contact te komen met je natuurlijke staat van zijn. Je ervaart een diepere connectie met de andere dansers om je heen en beslommeringen en spanningen van de dag laat je makkelijker achter je. In overgave zijn op de dansvloer. En als je dát op de dansvloer kan, dan kan je dat ook in je eigen leven makkelijker toepassen.

De avonden worden gestart met een introductie/ceremonie bijvoorbeeld in de vorm van een warming-up en oefeningen om af te stemmen op jezelf of in connectie te komen met andere dansers. Hierna gaat de Ecstatic Dance Journey beginnen, je wordt uitgenodigd om mee te stromen met de muziek van een Ecstatic Dance DJ. Deze reis gaat in waves van meditatieve verstilling naar expressieve ritmische muziek en weer terug, zodat iedere cel in jezelf wordt geactiveerd.

Afgelopen Evenementen

ed-dj-yarun-dee-5
ecstatic-dance-dj-yarl
ed-dj-robin-2
ed-dj-bravon
ed-dj-qatweazle-3
ed-journey-nachtpapegaai-3
ed-journey-jim-en-philip-3b
ed-journey-levi-banner