Ecstatic Dance

ed-journey-esta-polyesta-2

vrijdag 22-9-2023 DJ Esta Polyesta  Ticket Link


DJ Esta Polyesta

Esta, een danseres, een reiziger, een zoeker en yogi, combineert graag etnische en rituele muziek met elektronische beats.
Ze ontdekte dat muziek alles wat je doet kan verbeteren. Soms moet het zachtaardig en ondersteunend zijn, zoals bij meditatie of rituelen. Soms moet het de danser, de beweger in ons, uitdagen en wakker maken. Het is de bedoeling van Polyesta om voor elke gelegenheid de beste muziek te bieden.
Ze speelde op veel grote clubfestivals in Europa en India, in kleine studio’s en workshopruimtes over de hele wereld en alles daartussenin.

ed-journey-jim-en-philip-3b

zaterdag 30-9-2023 Jim + Philip  Ticket Link


Jim Onstenk + Sax DJ Philip Bouvy

Jim Onstenk
Jim Onstenk, multi-instrumentalist en muziek creator van o.a. Breathing Rivers, zal een deel van de avond live muziek verzorgen i.s.m. DJ Philippo. Zijn muziek heeft een meditatieve en helende uitwerking op luisteraars en dansers. Vanuit de kracht van pure eenvoud ontvouwen zich steeds weer nieuwe creatieve, muzikale lijnen die de luisteraar meeneemt op een magische reis.
DJ Philippo
Sax Jamming Philippo combineert zijn set met live saxo-sounds op alt- of baritonsax. Zijn muziek bestrijkt een breed spectrum aan stijlen, genres en culturen waarin grenzen vervagen en onverwachte ontmoetingen plaatsvinden.
Anderen hierover: “Verrast door de saxofoon, dit gaf zoveel meer diepte aan de beleving”
“Mooi de toevoeging van de DJ met live saxofoon muziek. Je gaat veel dieper met de extra toevoeging en vibraties van een live instrument. Je gaat meer op in je emoties die je dan heerlijk kunt loslaten”
“Door de lage live klanken van de baritonsaxofoon kwam ik nog meer in contact met een diepere gevoelslaag. Ik ervaarde dit en de hele set als een helende reis.”

Programma:

  • 19:10 Inloop + verstilling
  • 19:30 Introductie/ceremonie
  • 20:00 Ecstatic Dance met DJ
  • 22.00 Afronding + fruit e.d.

 

WEES OP TIJD de opening begint om 19:30 !

Locatie: ‘The Little Dance Church’  (Parochiehuis achterzijde Padua kerk)
Adres: Van Slichtenhorststraat 81 Nijmegen
12 min. lopen vanaf centraal station Nijmegen
Of gratis parkeren in de wijk na 18.00 u.

logo-1
foto-kathelijne-philip5

Organisatoren Philip en Kathelijne

 

Toelichting Ecstatic Dance Events
De oorsprong van het woord ecstatic komt uit het Grieks en betekent: voorbij het zelf.
Ecstatic Dance staat dan ook voor: je lijf uit de stase – uit je vaste patroon – dansen, wat als helend ervaren kan worden.
Door je mee te laten voeren met de muziek waar deze je ook brengt, worden gevoelens en emoties gestimuleerd om tot expressie te komen. Dit helpt om in contact te komen met je natuurlijke staat van zijn. Je ervaart een diepere connectie met de andere dansers om je heen en beslommeringen en spanningen van de dag laat je makkelijker achter je. In overgave zijn op de dansvloer. En als je dát op de dansvloer kan, dan kan je dat ook in je eigen leven makkelijker toepassen.

De avonden worden gestart met een introductie/ceremonie bijvoorbeeld in de vorm van een warming-up en oefeningen om af te stemmen op jezelf of in connectie te komen met andere dansers. Hierna gaat de Ecstatic Dance Journey beginnen, je wordt uitgenodigd om mee te stromen met de muziek van een Ecstatic Dance DJ. Deze reis gaat in waves van meditatieve verstilling naar expressieve ritmische muziek en weer terug, zodat iedere cel in jezelf wordt geactiveerd.